De afgelopen week heb ik bijna vierhonderd luxe hapjes gemaakt. Een arbeidsintensieve klus, maar erg leuk om te doen. Alles vers en zelfgemaakt, voor een feestelijk open huis en bij de afsluiting van een koorseizoen. Leuk idee om met een aangeklede borrel de vakantie in te gaan.

Wat er zoal over de tafel ging? Geitenkaas met honing in bladerdeeg, gegrilde courgetterolletjes met tonijnsalade, gemarineerde kip met verse ananas, komkommerschijfjes met zalm, rauwe ham met meloen en gevulde eieren. Als je het zo opschrijft, krijg je al trek!

“Ik heb vaak hapjes gegeten, meestal niet bijzonder, maar deze zijn heel erg lekker”, kreeg ik als compliment te horen. Het thuisfront heeft inmiddels een andere naam voor me bedacht: ‘de Hapjeskoningin’. Kom maar op met die jubilea, verjaardagen, vakantieborrels, na-de-vakantie-opstart meetings en verenigingsparty’s. Ik lust er wel pap van (die uitspraak is geloof ik niet helemaal logisch…).

Hapjes, hapjes, hapjes

Hapjes, hapjes, hapjes

 
Follow me on Twitter